Saldumynų valgymo etiketas
Tortai, pyragai ir bandelės
patiekiami supjaustyti, į lėkšteles jie dedami mentele, žnyplėmis ar didele šakute. Pyragaičiai valgomi specialia šakute arba šaukšteliu. Kietus, trapius pyragaičius galima valgyti rankomis arba mažu peiliu ir šakute. Iš popierinės skrotelės pyragaičiai neišimami, valgomi tiesiai iš jų rankomis. Riestainio gabalai, maži riestainiai, trapūs pyragaičiai ir kiti trapūs kepiniai laužomi po mažą gabalėlį ir valgomi rankomis. Bandelės su kremo ar uogienės įdaru, kavos bandelės ir pan. taip pat valgomos rankomis.
Saldainiai
imami rankomis, prie šventinio stalo jie išvyniojami savo lėkštėje.
Uogienė, medus, saldi užtepėlė
šaukštu įsidedamą į savo lėkštę ar į specialią lėkštelę, tada savo peiliu tepama ant duonos arba šaukšteliu įsidedamą į arbatą.
Komentarai