Vyno žinovai teigia, jog kiekvienas vynas yra geriamas iš tam tikros taurės, kad atsiskleistų aromatas ir savitas skonis. Siaurą taurė burgundiškam vynui užtikrins, kad jo nepasieks kambario oras, o ir aromatas neišgaruos. Taurės kojelė turi būti kuo aukštesnė, kad rankos šiluma nepaveiktų vyno temperatūros.
Vanduo/ brendis/ baltas vynas/ burgundiškas (bordo) vynas/ putojantis vynas/ raudonas vynas
- Vanduo: taurė su trumpa kojele. Laikykite taurę už kojelės, kad išlaikytumėte vandens temperatūrą.
- Brendis: taurė, siaurėjanti į viršų. Brendį sukite taurėje ir po to abiem delnais paimkite taurę – šitaip geriamas brendis atskleidžia savo tikrąjį aromatą ir skonį.
- Baltas vynas: mažesnė taurė su siaurėjančiu viršumi, kad išlaikytų vyno kvapą. Taurę laikykite už kojelės, kad nesušildytumėte vyno.
- Burgundiškas (bordo) vynas: platus taurės rutulys, kad vynas išskleistų savo sodrų aromatą. Taurės kojelė truputį aukštesnė nei baltajam vynui skirtos taurės.
- Putojantis vynas (šampanas): siaura taurė aukšta kojele.
- Raudonas vynas: didžiausia iš taurių. Laikykite taurę už kojelės viršaus.
Komentarai